Adrian Torma: „De zece ani ne tot minte şi nu face nimic!”

Preşedintele PNL Moldova Nouă, Adrian Torma, a replicat în termeni duri după ce primarul Matei Lupu îi acuzase pe consilierii locali liberali că votează politic, în detrimentul cetăţenilor oraşului.

Edilul-şef al oraşului de la Dunăre a catalogat atitudinea liberalilor în plen atunci când s-au pus în discuţie anumite rectificări bugetare drept o bătaie de joc la adresa cetăţeanului. Adrian Torma i-a răspuns astăzi primarului, pe un ton la fel de dur. „Într-adevăr, este bătaie de joc, dar din păcate bătaia de joc este din partea primarului şi consilierilor PSD, care în continuare mint cu neruşinare cetăţenii oraşului Moldova Nouă, manipulându-i. Puţină lume cunoaşte faptul că domnul Lupu, conform stagiului militar efectuat la o unitate specială în perioada Comunismului, este un iniţiat în arta manipulării şi a minciunii. În articolul din Express de Banat, acesta foloseşte metodele specifice denaturând adevărul, prezentând lucrurile în mod superficial, evitând să intre în detalii, pentru a disimula adevărul. În esenţă, respingerea proiectelor de pe Ordinea de zi din 31 octombrie a fost cauzată nu de reavoinţa consilierilor PNL, ci de prezentarea unor date incomplete, date ce atrag nulitatea actelor respective”, a afirmat preşedintele PNL din Clisura Dunării.
Torma a ţinut să răspundă punct cu punct acuzaţiilor formulate de primarul Lupu. „Legat de proiectul privind vânzarea unei locuinţe din fondul locativ de stat către numitul Sporea Constantin, care nu e membru PNL, ceea ce oricum nu este important, acesta a solicitat atribuirea locuinţei pe o sumă de 5.400 de euro, urmând să achite doar zece la sută, nu întreaga sumă. Restul ratelor le-ar fi plătit în 25 de ani, cu o dobândă mult sub dobânda bancară. Consilierii locali au considerat de cuviinţă să consulte un avocat şi l-am găsit chiar în cadrul Consiliului Local. Doamna consilier independent, Praja Dolici, fost PSD, care ne-a învederat faptul că actul juridic care însoţeşte tranzacţionarea oricărui imobil este Extrasul de carte funciară, act pe care domnul primar şi oamenii din primărie nu au fost în stare să-l pună la dispoziţie. Niciun apartament din blocul nr.10 nu este intabulat, ele nu sunt proprietatea Primăriei. Cum poate să vândă Primăria un bun care nu este al ei?!”, a justificat Torma.
Să spună adevărul!
Mergând mai departe, liderul liberal a explicat votul colegilor de partid şi în cazul altor proiecte de pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe de Consiliu Local: „Legat de proiectul cu salariile din instituţiile de stat, îl anunţăm pe primar că dacă se fac rectificări ele nu au legătură cu Consiliul Local. Rectificările bugetare sunt doar consultative în Consiliul Local. Nu noi luăm o decizie dacă în cadrul spitalului sau şcolii se măresc sau nu salariile. Am vrea să ne pună la dispoziţie domnul primar proiectul legat de Rompetrol. Pe ordinea de zi nu a existat niciun proiect legat de o colaborare cu Rompetrol, dar putem spune că a existat la punctul 6 o cerere de concesionare a unui investitor privat pentru a realiza o carmangerie în zona insalubră, unde consilierii PNL au votat «pentru». Cererea e depusă de şase luni! Domnul primar să anunţe cetăţenilor oraşului adevărul. Ne-a cerut nouă, consilierilor din toate partidele politice sau independenţi, să votăm anularea bonurilor de masă legate de angajaţii spitalului. El este cel care a iniţiat proiectul. Ni s-a dat să votăm organigrama spitalului fără a avea în faţă decizia Consiliului de Administraţie al spitalului, din care fac parte şi consilieri locali. Noi avem doar aviz consultativ, nu noi decidem. Dumnealui nu a fost în stare să ne pună la dispoziţie hotărârea Consiliului de Administraţie”.
Interese meschine?!
După ce a răspuns punctual acuzaţiilor aduse consilierilor liberali, Adrian Torma l-a pus la zid pe edilul-şef. „Eu şi consilierii PNL apreciem că sub aparenţa binelui general domnul primar a încercat din nou să ne păcălească, să mascheze şi de această dată interese obscure, meschine şi personale, nefiind nicidecum în slujba cetăţeanului, ci doar în interesul propriu, şi acum, şi în cei zece ani pe care i-a petrecut pe fotoliul de primar al oraşului Moldova Nouă. Lupul își schimbă părul, dar năravul, ba. De zece ani ne tot minte şi nu face nimic!”, a afirmat Torma.

 

CITEȘTE ȘI: „E bătaie de joc! Au dus prostia la rang de principiu!”