Adrian Chebuțiu și-ar putea pierde firmele!

Greutățile au început să apară și în societățile conduse de Adrian Chebuțiu, care e acuzat că ar fi băgat în insolvență în mod intenționat Uzina Constructoare de Mașini.

Deși punctul său forte în toate aparițiile publice a fost modul în care își conduce societățile din grup, abilitățile sale manageriale stau acum sub semnul întrebării. Asta, mai ales în contextul în care este acuzat că și-ar fi urmărit propriul interes în defavoarea miilor de angajați ai UCMR.

Încă de la finele anului trecut, cea mai puternică firmă ,,desprinsă” din istoria reșițenilor de tandemul Adrian Chebuțiu-Adrian Preda a dat semne că ar avea probleme. De altfel, înainte să fie ,,săltat” de procurorii DNA, Chebuțiu a confirmat pentru www.expressdebanat.ro faptul că societatea trece printr-o perioadă dificilă.

,,Nu e un zvon, este o realitate. În Buletinul Insolvenţei e publicat deja. Hydro Engineering este ultima companie din sistemul hidroenergetic creat de Hidroelctrica – UCMR – Hydro Engeneering care apelează la varianta insolvenţei. Chiar dacă Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă de mai bine de şase luni, sistemul de lucrări de mentenanţă, de lucrări de investiţii în Hidroelectrica este blocat. Sunt operaţiuni politico-organizatorice. Este doar o etapă de reorganizare, care se va termina şi vom reveni în piaţă, la fel cum a revenit şi Hidroelectrica”, a explicat Adrian Chebuţiu pentru Express de Banat, pe data de 9 decembrie, înainte să ajungă pe mâna procurorilor care îl acuză de devalizarea Uzinei Constructoare de Mașini Reșița.

Urmează restructurări?

Partea proastă a lucrurilor este că anul 2014 ar putea aduce disponibilizări și în rândul angajaților săi, potrivit unor surse neconfirmate oficial. Astfel că, pe lângă ceea ce se întâmplă la UCMR, unde cei mai mulți dintre angajați sunt acasă, în șomaj tehnic, și soarta angajaților din trustul directorului acuzat că a devalizat UCMR stă sub semnul întrebării. Vizată este mai ales Hydro Engineering.

gif card de energie dacus 1000x100

Până una alta, cert este faptul că Adrian Chebuțiu și Adrian Preda sunt în arest, iar traiectoria fostului institut de proiectări, înființat în 1966, la Reșița, cunoaște o pantă descendentă.

Aceleași surse neoficiale au declarat pentru www.expressdebanat.ro că și soarta clădirii în care se desfășoară activitatea firmei este la fel de incertă, întrucât din cauza unui credit contractat și neachitat la timp banca ar putea intra în posesia imobilului de pe Calea Caransebeșului, care a fost oferit ca garanție.

Ce acuze li se aduc celor doi directori

Potrivit DNA, infracţiunile reţinute în sarcina lui Chebuţiu şi Preda sunt: evaziune fiscală în forma reţinerii şi nevărsării, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, în formă continuată (16 acte materiale), deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, spălare de bani, atunci când banii, bunurile sau alte valori provin din săvârşirea unei infracţiuni de corupție, asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni.

Reamintim că cei doi directori au fost ,,săltați” de procurorii DNA pe data de 18 decembrie, iar în prezent se află în arest.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/