Acuzații grave la Moldova Nouă! „Polițiștii m-au bătut până am făcut pe mine!” [VIDEO]

O bunică din Moldova Nouă spune că a avut experiențe extrem de neplăcute cu oamenii legii din oraș după ce a încercat să-și salveze nepotul din pumnii și picioarele polițiștilor.

Doi tineri erau la o petrecere când unchiul lor, Gheorghe Buriman, despre care cei doi spun că este pompier militar, ar fi avut o altercație cu Dănuț Pocsvailer care a recidivat într-o bătaie în toată regula. Tânărul a fost obligat să fugă pentru a scăpa de bătaie, povestesc cei doi, iar iubita sa, Elena Amelia Buriman, l-a urmat. Speriați, aceștia au plecat spre Poliție, chiar dacă era ora 5 dimineața, pentru că, spun ei, voiau să depună plângere. Doar că aici, în loc de sprijin, ar fi primit o continuare a bătăii de la petrecere. Speriați, cei doi au fugit din secția de Poliție, dar, spun ei, au fost prinși de cei doi polițiști chiar în Moldova Veche, în fața bisericii sârbești, unde bătăile au continuat.

Pocsvailer și-a sunat bunica, Ana Zaharia, o femeie în vârstă de 64 de ani, care a venit să-i potolească pe polițiști, dar, ne-a povestit femeia, aceștia au luat-o și pe ea la bătaie. Și bătaie serioasă, nu simple îmbrânceli. „M-au bătut până am făcut pe mine, femeie bătrână”, ne-a povestit aceasta.

„Am fost angajat de către această familie care susține că ar fi fost agresată de către anumiți polițiști din localitate. Vom depune plângere penală pentru purtare abuzivă față de polițiști și pentru loviri și alte violențe față de un unchi al părții vătămate și vom face o sesizare la IGPR cu privire la cele susținute de către această familie. Eu pot să spun doar că dacă cele susținute de către clienții mei se confirmă, sunt lucruri deosebit de grave și cu siguranță pe timpul urmăririi penale vom încerca să demonstrăm cu probe testimoniale că plângerea este pe deplin întemeiată. Nu cred că este normal ca acești oameni ai legii (repet, dacă se vor confirma cele reclamate) care sunt plătiți din bani publici pentru a veghea la un climat sănătos în societate să se poarte și să agreseze cetățenii plătitori de taxe chiar în sediul și în fața Poliției. Precizez că există certificate medico-legale pentru cele trei persoane, iar una dintre ele este o femeie de 64 de ani”, spune Cosmin Bolosin, avocatul celor doi tineri.

„A fost un apel pe 112 cu privire la faptul că cei doi ar fi agresați de către polițiști și la fața locului s-a deplasat chiar comandantul Poliției Moldova Nouă care a constatat că cele sesizate nu se confirmă. Astfel, apelanții au fost amendați și pentru apel abuziv al numărului unic pentru apel de urgență”, ne-a declarat comisarul Dinu Nicorici, care neagă orice agresiune din partea polițiștilor și spune că la IPJ nu a ajuns nicio plângere penală pe această temă.

Cei doi tineri mai spun că ar fi filmat scenele de violență ale polițiștilor, dar că unul dintre ei le-ar fi luat telefonul și ar fi șters imaginile. De asemenea, aceștia mai spun că polițiștii ar fi încercat să le însceneze că sunt consumatori de droguri și că le-ar fi pus anumite probe în geanta iubitei celui agresat, Elena Buriman, care spune că a fost bătută și ea de polițiști atunci când a încercat să-și scoată iubitul din pumnii și picioarele oamenilor legii.

Potrivit medicului legist Ianăș Riteș, bătrâna Aurica Zaharia ar prezenta „leziuni traumatice care pot avea vechimea din data de 1 septembrie 2017” care necesită 6 zile de îngrijiri medicale. Același legist susține lucruri similare despre Amelia-Elena Buriman, care ar necesita 3 zile de îngrijiri medicale și despre Dănuț Pocsvailer, care are nevoie de 7 zile de îngrijiri medicale.