Accident mortal pe raza Ocolului Silvic Oravița!

Un bărbat care lucra fără forme legale la o firmă de exploatare a lemnului a provocat un accident în urma căruia o persoană și-a pierdut viața. Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraș-Severin a început cercetările.

Un bărbat de 66 de ani și-a pierdut viața după ce a căzut dintr-un utilaj în zona unui parchet forestier aflat pe raza Ocolului Silvic Oravița. Inspectorii ITM Caraș-Severin au intervenit să cerceteze cazul, pentru că la volanul TAF-ului se afla un paznic al firmei care exploatează parchetul, dar care nu lucra cu forme legale. Societatea are sediul social în județul Bistrița Năsăud.

„Paznicul depozitului primar, care lucra fără forme legale de angajare, a plecat cu TAF-ul spre parchet însoţit de alte patru persoane aflate pe utilaj. Din motive necunoscute la momentul de faţă, dar care vor fi stabilite în timpul cercetării, paznicul a pierdut controlul TAF-ului în pantă, un bărbat căzând pe sol, accidentându-se grav. Victima de 66 de ani a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, unde a decedat în seara zilei de 28.02.2017”, informează purtătorul de cuvânt al ITM Caraș-Severin, Mihaela Aga.

Inspectoratul Teritorial de Muncă nu a stabilit deocamdată dacă cele patru persoane care au fost duse cu TAF-ul lucrează la aceeași firmă sau nu. Totodată, o echipă de inspectori de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Muncă şi Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă s-a deplasat astăzi la faţa locului, demarând cercetările pentru a stabili împrejurările şi cauzele care au determinat producerea accidentului, răspunderile şi măsurile care se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor cazuri similare.