A venit luna septembrie. Ce spune primarul Adrian Torma despre demisie?

La finalul lunii iulie surprindea pe toată lumea printr-o postare pe pagina sa de Facebook prin care s-a arătat decis să renunțe în septembrie la funcția de primar al orașului Moldova Nouă. Ce spune acum Adrian Torma despre demisie?

La fel ca în viață, și în mandatul de un an și câteva luni primarul Adrian Torma a avut de-a face cu bune și cu rele. În luna iulie, cele rele păreau mai multe și mai greu de dus. De atunci și până acum, susținerea de care au dat dovadă locuitorii din Moldova Nouă, dar și politicienii din județ, indiferent de culoarea politică, l-a determinat pe Adi Torma să nu mai fie la fel de ferm în decizia de a demisiona. Un rol important a avut probabil și faptul că la postarea prin care își anunța intenția de a renunța la funcție a primit peste 200 de comentarii, cele mai multe fiind de încurajare.

De la anunțul din 26 iulie și până acum, orașul a găzduit mai multe evenimente, culminând cu Zilele Orașului (12 – 15 august), una dintre cele mai reușite sărbători ale localității din Clisură, care a adunat, în ultima zi, circa 7.000 de oameni pe platoul de pe faleză. Reacția oamenilor, dar mai ales promisiunile pe care le-a făcut în fața lor par să-l fi întărit pe Adrian Torma, care a ajuns la concluzia că problemele trebuie înfruntate, iar fuga nu e o soluție.

„Îmi dau seama că politica nu e neapărat ceea ce mă așteptam eu și, drept dovadă, foarte mulți refuză să se implice pentru că odată luat contact cu aceste abordări ciudate, cu lipsa meritocrației, cu lipsa unor principii, te face să îți pui întrebarea ce cauți tu acolo. Problema este că, odată asumată o responsabilitate de genul acesta, tu trebuie să răspunzi nu în fața celor care te critică și te acuză, trebuie să dai răspunsuri în fața celor care te-au susținut ca să ajungi într-o funcție de acest gen și dacă în acel moment eu consideram că e aproape normal să faci un pas înapoi când vezi că nimic din ceea ce e logic nu funcționează, cred că rolul nostru este mai degrabă să schimbăm aceste lucruri decât să fugim de ele. Mesajul general pe care l-am primit de la cetățeni, trebuie să recunosc, și de la clasa politică care vrea o schimbare, neținând cont de partide, pentru că am primit telefoane și de la colegi din PNL, dar și de la PSD, este că bătălia de genul acesta trebuie continuată pe mult timp și nu trebuie neapărat să aibă rezultate de moment. Trebuie să aibă rezultate pe termen lung”, a declarat Adrian Torma pentru Express de Banat.

Chiar dacă declarația sa pare a fi concludentă, primarul din Clisura Dunării a ținut să sublinieze că „la finalul lunii septembrie vom vedea ce decizie voi lua”.