A oferit un hotel ca șpagă pentru liniște totală în jaful de la Băile Herculane!

Iosif Armaș a încercat să-i ungă pe toți cei de care au depins tunurile date în stațiunea de pe Valea Cernei. De la judecători la contestatarii cei mai vehemenți, cu toții au primit propuneri, mai mult sau mai puțin tentante, pentru ca jaful să se deruleze în continuare. În cazul celor mai mulți, propunerile s-au și materializat!

Deschiderea procedurii de insolvență la SC Argirom Internațional SA l-ar fi putut lăsa în 2008 pe Armaș fără o parte importantă din stațiunea ce i-a fost oferită în condiții mai degrabă suspecte, care ar merita și ele mai multă atenție din partea organelor de cercetare penală. Numai că Iosif Armaș a băgat mâna în buzunar. Și deloc adânc! Judecătorul Mircea Moldovan, de la Tribunalul Bucureşti, a fost mituit cu produse alimentare (carne de vită/miel) și  un telefon mobil. Ca să fie bine! Dacă la Tribunalul București lucrurile s-au rezolvat foarte simplu și cu o cheltuială ridicolă, lucrurile au stat altfel cu oamenii locului. Valeriu Verbițchi, omul care deține acum poate cele mai multe imobile în Herculane, a ajuns să pună mâna pe unele dintre ele la preț subevaluat. Doar pentru că Armaș a dorit să-i închidă gura și să scape de contestațiile pe  care Verbițchi le făcea peste tot. Deranj au mai provocat însă și alții, cum ar fi fostul primar Nicușor Vasilescu și fostul director al stațiunii, Ilie Cristescu.

Profesorul Cristescu a povestit că se judecă de 13 ani cu Armaș și că, în schimbul retragerii plângerilor și reclamațiilor, s-ar putea alege cu un hotel. „La Herculane a fost o acțiune de samsariat. S-au luat hotelurile să se vândă, nu să se facă turism. Până acum, toate hotelurile, în afară de Diana și Afrodita, au rămas la fel. Și s-a mai mișcat ceva pe la Roman. Nu s-a urmărit decât să se distrugă și să se vândă de la unul la altul. El a încercat, dar cu mine nu i-a mers. Eu i-am spus clar că  nu mă bag în niciun fel de afaceri. El zicea ca să-mi dea un hotel!”, a explicat Ilie Cristescu.  Armaș e în arest preventiv la această oră și e acuzat de o mulțime de infracțiuni, în special de constituirea unui grup infracțional organizat.