A avut încredere în iubitul ei și a ajuns pe mâna proxeneților! Tânără din Moldova Nouă, obligată să se prostitueze în Anglia!

A renunțat la studii imediat după ce a împlinit 18 ani și a crezut că va avea un viitor de poveste alături de iubitul ei în Anglia. Visul unei tinere din Moldova Nouă s-a transformat în cel mai negru coșmar imediat după ce a ajuns în Marea Britanie.

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Caraș-Severin au efectuat ieri 7 percheziții în zona Moldova Nouă într-o cauză în care se fac cercetări pentru trafic de persoane pe relația România-Anglia. Investigațiile au început în acest an, când polițiștii au demarat cercetările într-un dosar penal având ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, în forma exploatării prin obligarea la practicarea prostituției, prin metoda „lover-boy”.
În luna mai a acestui an, o tânără din Moldova Nouă, care abia împlinise 18 ani, a renunțat la studii, având încredere în promisiunile iubitului ei, tot de 18 ani, că vor avea un viitor strălucit în Anglia, acesta din urmă promițându-i că vor găsi de lucru prin intermediul unor rude ale sale.

Tânăra și-a dat seama că totul a fost o minciună abia după ce a ajuns în Anglia. A fost lăsată imediat în compania altor doi bărbați de 32 și 21 de ani tot din Moldova Nouă, iar iubitul ei s-a întors în România. Ulterior, prin constrângere, fata a fost obligată să se prostitueze în Londra.

„S-a inițiat colaborarea cu autoritățile din Anglia, iar ca urmare a datelor operative transmise de autoritățile române, la data de 6 iulie a.c., poliția londoneză a descins la o adresă din Londra, victima fiind salvată și predată autorităților de protecție a victimelor traficului de persoane”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin.

La aceeași adresă au fost descoperiți cei doi bărbați de 32 și 21 de ani, dar și o altă tânără despre care se bănuiește că ar fi practicat prostituția.

Cercetările continuă în vederea documentării activității infracționale în cauză.