2016, un an exploziv în Caraș-Severin! Se lasă cu multe condamnări!

2016 se anunță un an plin de evenimente care vor produce schimbări majore la nivelul județului. Totodată, e anul în care vom primi destule răspunsuri pentru ceea ce a ajuns să fie astăzi județul Caraș-Severin.

Prima lună a anului va aduce în mod cert condamnarea fostului primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, pentru fapte de corupție. Cum acesta și-a recunoscut faptele, chiar și o eventuală cale de atac va fi soluționată pe parcursul lui 2016. Tot în prima parte a anului se va pronunța Tribunalul Caraș-Severin și  într-un alt dosar cu mare greutate, cel în care președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, și fostul vicepreședinte, Ionesie Ghiorghioni,  sunt judecați  pentru infracțiuni de corupție comise înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale cu scopul de a-l avantaja pe actualul președinte, Klaus Ioahannis. În chiar primele luni ale lui 2016, Ionesie Ghiorghioni are toate șansele să fie încarcerat. Asta, în cazul în care Curtea de Apel Timișoara va păstra soluția instanței de fond în dosarul șpăgilor primite de la Valentin Armașu, patronul Camand, aceea de condamnare la șapte ani și patru luni de pușcărie.

În acest an sunt așteptate lucruri spectaculoase și în ceea ce-l privește pe principalul devalizator al UCM Reșița. Adrian Chebuțiu, precum și soția sa, Lăcrimioara, și mâna lui dreaptă, Adrian Preda, vor primi soluția în dosarul care vizează ruinarea uzinei reșițene. Asta le poate aduce mulți ani de pușcărie pe lângă cei cinci pe care foștii directori îi execută deja, dar, cel mai important, poate readuce în proprietatea UCMR patrimoniul pe care familia Chebuțiu și l-a însușit cu încălcarea legii. Cel puțin așa spun procurorii DIICOT.  Tot din zona justiției sunt așteptate și alte evenimente, cum ar fi trimiterea în judecată a magistratului Nicușor Maldea, acuzat că sprijinea, din postura de judecător al Tribunalului Caraș-Severin, un grup infracțional organizat din care mai făceau parte lichidatori, notari publici sau evaluatori. Dosar care, așa cum se speculează, poate trimite după gratii și importanți oameni de afaceri din Reșița, beneficiari ai șmenurilor imobiliare.

Nici pe plan politic și administrativ nu vom duce lipsă de evenimente importante în 2016. E anul în care se vor organiza alegeri locale și parlamentare, anul în care mulți dintre cei care au făcut legea în județ atâta timp nu se vor mai afla pe liste. În general, din cauza problemelor cu legea. În ceea ce privește educația și învățământul, în primul rând se va afla soarta Universității „Eftimie Murgu”. Va fuziona sau nu cu Universitatea de Vest din Timișoara? Apoi se vor afla pedepsele definitive în cazul profesorilor corupți și se așteaptă trimiterea în judecată a celor care acum sunt urmăriți penal. Totodată, în 2016 se vor soluționa cazurile postlicealelor sanitare Carol Davila, din Caransebeș, și Mircea Eliade, din Reșița. Adevărate fabrici penale de asistenți medicali cu diplome obținute pe șpagă și fără ca elevii să dea pe la cursuri. Se poate lăsa cu pușcărie, dar și cu închiderea acestor unități.

Evenimente interesante se vor petrece în 2016 și în sportul din Caraș-Severin. FC Caransebeș nu va mai continua în Liga a II-a de fotbal, iar Metalul Reșița e foarte posibil să plece din Valea Domanului. În schimb, atletul Marius Cocioran se va afla la Rio, la Jocurile Olimpice. Este a doua olimpiadă consecutivă la care ia startul atletul reșițean, performanță remarcabilă într-un județ în care sportul suferă de ani de zile. În mediul de afaceri și în turism va fi mai degrabă secetă, ca și până acum. Poate doar concretizarea intențiilor legate de aeroportul din Caransebeș să ne ofere surprize de proporții. În rest, nu se anunță mare lucru.

Una peste alta, 2016 ne va oferi o mulțime de evenimente de mare importanță care vor avea și consecințe pe măsură.

EXPLOSIV-2016

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/