1,5 milioane de lei pentru copiii cu situație materială grea

Din aceste zile, 25 de copii cu situație materială grea din Caransebeș vor fi îngrijiți de cadre didactice și slujitori ai bisericii în Centrul de Educație și Îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare”.

La inaugurarea centrului și-au dat mâna președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, episcopul Caransebeșului, PS Lucian, și primarul Caransebeșului, Felix Borcean. Centrul este în subordinea Consiliului Județean, care a investit 1,5 milioane de lei în reabilitarea etajului superior al clădirii care adăpostește Complexul de Servicii Sociale, coordonat de Episcopia Caransebeșului, cu fonduri și de la Primăria Caransebeș.

„Este o zi deosebită pentru noi, pentru că această creșă socială va ajuta la oferirea unui ajutor foarte important familiilor cu mulți copii, familiilor de rromi sau, pur și simplu, mamelor singure care sunt în grija noastră la Centrul Mama și Copilul. Creșa întregește activitățile sociale desfășurate de Episcopie și am reușit să reabilităm cu ajutorul Consiliului Județean acest etaj care nu era folosit. Avem în evidența noastră cazuri sociale deosebit de grave, copii din familii numerice și familii care nu au venit”, ne-a precizat părintele Livius Ioan Bojin, directorul Complexului de Servicii Sociale.

Programul creșei este de la ora 6 până la ora 18 în fiecare zi, timp în care copiii sunt îngrijiți și învățați să se integreze în colectivitate, mănâncă, sunt iubiți, au program de joacă, de somn, învață să fie independenţi, a mai precizat părintele Bojin.

Este primul serviciu de acest gen la nivelul județului, oficialii prezenți la deschidere concluzionând că trebuie făcuți pași mici în acest domeniu al respectării principiului egalității de șanse și în alte orașe ale județului, pentru a sprijini tinerele familii în a avea grijă de copii, astfel încât să se favorizeze reîntoarcerea pe piața muncii a membrilor de familie.