137 de infecții nozocomiale la Spitalul din Reşița de la începutul anului! La Iași sunt deja trei morți!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Conducerea spitalului spune că, deşi la Iaşi au fost trei cazuri de deces, la Reşiţa nu se va ajunge la tragedii similare, dar subliniază că unitatea are nevoie de suport şi implicare din partea autorităţilor pentru a rezolva problema nozocomialelor.

Diluarea dezinfectanţilor Hexi Pharma nu are efecte numai la Parchet sau în bugetul spitalelor, ci influenţează decisiv şi numărul de infecţii nozocomiale înregistrate de către spitale. În timp ce dezinfectanţii au fost diluaţi, mediul spitalicesc a devenit unul propice pentru dezvoltarea de bacterii precum Closthidrium Difficile (ICD), Klebsilla Sp. sau chiar a stafilococului auriu, bacterii extrem de rezistente la medicaţie şi foarte greu de combătut.

Nici autorităţilor nu le-a picat bine vestea că, la Iaşi, unul dintre cele mai mari spitale din ţară, trei pacienţi infectaţi cu ICD au decedat, aşa că Ministerul Sănătăţii a ieşit public şi a postat pe site-ul său informaţii ample despre această bacterie, despre cum oamenii trebuie să se protejeze şi despre cum se tratează aceasta. (http://www.ms.ro/?pag=62&id=16186&pg=1). „Ministerul adresează jurnaliștilor rugămintea de a ajuta în răspândirea acestor informații și le mulțumește pe această cale”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Din păcate, nici la Reşiţa situaţia nu este foarte roz, căci potrivit dr. Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, „80 la sută dintre infecţiile nozocomiale sunt tocmai cu Clostridium Difficile. Este o bacterie pe care o diagnosticăm între zece minute şi maximum o oră. Zece minute dacă pacientul este pe o secţie de la Staţionarul III şi până la o oră pentru cei din alte secţii, iar tratamentul poate fi administrat în aproximativ două ore. Nu pierdem timp tocmai pentru că nu vrem să ajungem la situaţii neplăcute”.

Potrivit lui Secăşan, spitalul din municipiu are, în medie, cam 2.000-2.100 de internări lunar, iar rata de contagiune cu aceste infecţii nozocomiale ar fi de numai 1 la sută. Mai exact:

ianuarie 2016 – au fost diagnosticate 21 de cazuri

februarie 201617 cazuri

promovare banner maxagro Muzeul TM

martie34 cazuri

aprilie19  cazuri

mai30  cazuri

iunie16 cazuri

Problema spitalelor din întreaga ţară, însă, nu doar a celui din Reşiţa, este că nu se pot finanţa chiar cum s-ar dori acţiunile de combatere a infecţiilor nozocomiale, atâta timp cât nici Ministerul Sănătăţii şi nici autorităţile locale ori judeţene nu se implică financiar pentru finanţarea acestor cheltuieli, astfel încât pacienţii din Reşiţa şi din judeţ care ajung pe patul Spitalului Județean să fie protejaţi şi feriţi de un asemenea pericol. „Anual, cam 4,9 la sută din bugetul spitalului merge în acţiunea de dezinfecţie”, explică dr. Secăşan.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/