Asfaltarea străzilor din Oţelu Roşu depinde de Guvern!

Primăria Oțelu Roșu va continua investițiile în reabilitarea străzilor doar în zona centrală. Bugetul foarte sărac din acest an nu permite decât lucrări de plombare și reparații pentru celelalte străzi laterale. Luca Mălăiescu are însă și o veste extraordinară.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, cu excedentul bugetar de anul trecut ar fi ajuns să fie reparate mult mai multe străzi, însă cum cea mai mare parte din bani trebuie să acopere măririle de salarii la angajații Primăriei, mai rămâne puțin pentru reparații străzi.

„Ne-au mai rămas 550.000 de lei pentru reparații din excedentul bugetar de anul trecut. Cu acești bani putem să avem în vedere reparații și asfaltare pe străzile 22 Decembrie, Libertății și Constructorilor cu intrarea către Generală Nr. 3, cu tot cu parcarea din zonă. Întreaga investiție ar depăși 670.000 de lei, însă să vedem cum ne descurcăm, pentru că orașul arată ca după război, săpăturile la rețeaua de apă și canalizare au afectat tot orașul și măcar zona centrală să o putem asfalta”, ne-a declarat edilul orașului de pe Valea Bistrei.

Acesta a mai precizat că pentru gropile apărute în carosabil după sezonul rece va apela la câteva autoutilitare de mixtură asfaltică pentru plombarea gropilor în săptămânile următoare.

De asemenea, primarul Luca Mălăiescu ne-a declarat, în exclusivitate, că săptămâna trecută a depus la Guvern toată documentația pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) pentru primirea unei finanțări de 3,4 milioane de lei plus TVA, în vederea asfaltării tuturor străzilor din Oțelu Roșu, mai puțin zona Mal, aici unde mai întâi trebuie introdusă rețeaua de canalizare și după aceea se are în vedere asfaltarea străzilor.

„Șansele sunt mari să primim acești bani pentru următorii 3 ani, asta ar însemna că în 2017 am primi o treime, ceea ce înseamnă că am putea să asfaltăm străzile Ana Ipătescu, Ștefan cel Mare, 16 Februarie și o porțiune din Ohaba, străzi pe care circulația este intensă și am putea continua cu străzile Coșbuc, Cuza și Progresului. Asta dacă proiectul va fi aprobat de Guvern pe PNDL”, a mai adăugat primarul Luca Mălăiescu.